Monday, 30 May 2011

Penang trip 28-29 Mei 2011

 Ingatkan kat Vietnam je boleh nampak pemandangan ni, believe it or not ni kat LCCT

Mat Laksa Motor, RM2.00 kat pasar malam Taman Ria Sg Petani
 Me, me me and me

 Aniq tak sabar nak naik aeroplane

 Sikit lagi kene pakai extender belt ( nak diet la nih )

 Banyak lagi belt ni, kurus rupanya pinggang yang selalu den polok nih.

Lepas je balik dari Vietnam in 23 Mei, aku terpaksa memaksa diri untuk pergi ke penang sebab dah beli tiket AirAsia tahun lepas RM15 for return ticket per pax.  Mahu tak mahu berbekalkan semangat nak berjalan2 dengan my dearest hubby Anje dan Aniq, tepat jam 1.20 pm aku memulakan perjalanan ke LCCT.  Punyalah aniq xcited.  Katanya nak pegi Viat Anam.  Aku layan jek.

Touch down kat Penang International Airport (PIA) pukul 5.45 petang.  Selesai part sewa kereta (thanks to Sue, penyewa kete.  Kalau nak nombor or email boleh la mintak kat saye.), kami pon jalan2 sat kat penang dan terus ke Sungai Petani.  Yes, my in law punya home stay huhuhuh....

Lepas makan dan borak2 ngan family mertua, hubby mulakan ayat.  "Sayang, nak pegi pasar malam tak".  I lebiu ayang, macam2 awak tau jek hajat hati nak beli tudung kat SP.  930pm pegi la pasar malam Taman Ria, near paya nahu (well weird name but still they have very big and variety things in Pasar Malam).  Berjaya, beli tudung RM10.  Hubby beli lak DVD *** cite Kongsi dan Naruto.  Sebelum tido layan cite tu lak dulu.  Then ZzzZzzzZzzZZzZ...

Bangun tido kol 8.30am, lepas hubby sebok soh bangun sbb MIL dah siapkan breakfast.  Sib baik dah kawin, kalau tak sure dah kene reject jadi calon menantu.  Bangun dengan sakit kepala dan still mengantok.  Serapan dan rilek2 terus mandi.  About 10.30am, salam2 dan pack our bag dan head to PIA.  Sebelum ke airport, kitaorang jalan2 lagik di Penang, pekena nasi kandar.  Mana leh balik Utara tak pekena nasik kandaq.  Cruising dalam kete jek, sebab really short vacation.

Flight ke LCCT jam 2.55pm delay to 3.30pm, so sampai LCCT kol 4.15 petang, really tired dan can't wait nak jumpa bantal busyuk kesayangan yang penuh peta dunia kat umah.  Sebelum balik umah, hubby lak nak visit kawan dia kat Nilai.

Akhirnya, sampai rumah lebih kurang pukul 6.30 petang.  Ngeh ngeh ngeh ... bantal panggil.  Tapi aniq dah start tido dalam kete lagik... jeles jeles jeles
 

Wednesday, 25 May 2011

Hepi birthday to me

 Ladies Only 

 My two heroes

20 Mei 2011, genap la umo den 34 tahun.  Secara kebetulan, 20 Mei 2011 ni jatuh pada hari Jumaat dan aku pon memang lahir hari Jumaat.  Pagi tu aku pegi keje dihantar oleh my dear hubby, lengkap lepas pakai baju hubby cium dahi wish Happy Birthday, Sayang.  Aku tanya hubby, mane bunga??  Hubby jawap, nanti la saya cari.  Hehehe ...

Lunch pukul 12 tgh, kawan opis makan kek.  Then aku dan hubby serta ANIQ pon keluar untuk lunch date bertiga.  Kenny Rogers, restoran yang dah lama hubby ajak pi.  OTW, pi Kenny Rogers aniq lak sebok cakap "mummy, tadi aniq dan daddy cari bunga mummy tapi tak jumpa" adoi rasa nyesal lak mintak bunga pagi tadi.

Resolution as 34 yO mummy: nak jadi isteri dan mummy terbaik DAN nak jadi sihat dan banyak duit dan kaya raya...